ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФОП

"Бережемо найголовніше: Ваш час, Ваші нерви, Ваші гроші."

Ворожбітова Кристина Юріївна
E-mail
vorozhbitova@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (073) 007-44-64

Провідний фахівець з досвідом практичної діяльності в галузі економіки та бухгалтерського обліку.

Зв'язатися зараз

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФОП

Час прочитання: 2 хв.

 Спрощена система оподаткування або так званий єдиний податок, разом із багатьма своїми особливостями та недоліками є надзвичайно вигідним для суб’єктів господарювання. Нагадаємо, що спрощеною системою оподаткування можуть користуватися не лише фізичні особи-підприємці, а й товариства з обмеженою відповідальністю (останні можуть перебувати лише на 3 групі).

 Перевагою спрощеної системи оподаткування є чіткі рамки сплати податків. Окрім сплати Єдиного соціального внеску, Ви сплачуєте:

  • до 10% прожиткового мінімуму (до 210,2 грн.) – 1 група;
  • до 20% мінімальної заробітної плати (дo 944,6 грн.) – 2 група;
  • 3% від доходу та ПДВ або 5% від доходу – 3 група.

 Разом з тим, що робити, якщо Ви перебуваєте на загальній системі оподаткування та хочете змінити на спрощену? Або ж в силу ряду причин Ви хочете перейти на іншу групу спрощеної системи оподаткування?

 Звертаю Вашу увагу, що це можна зробити лише до 16.12.2020 року, оскільки така заява подається не пізніше, як за 15 днів до нового податкового періоду. Щодо того, як це можливо зробити, ми розповідали раніше. Якщо не бажаєте досліджувати це питання детальніше, то Вам допоможе юридична компанія «Приходько та партнери».

 Крім того, платникам єдиного податку 3 групи не потрібно забувати і поставити на замітку питання заповнення та подачі звітності. А саме слід звернути увагу на наступне:

  • До 09.02.2021 року подається звітність з Єдиного соціального внеску;
  • До 20.01.2021 року сплачується єдиний соціальний внесок за 4 квартал 2020 року;
  • До 09.02.2021 року подається податкова декларація за 2020 рік;
  • До 19.02.2021 року сплачується єдиний податок за 4 квартал 2020 року;
  • До 09.02.2021 року подається звітність 1ДФ за 4 квартал 2020 року.

 Тож, враховуючи наближення великої кількості вихідних та завантаженості бухгалтерів, почати шукати консультанта з даних питань варто вже сьогодні.

 Крім того, підприємцям спрощеної системи оподаткування слід готуватися до збільшення розмірів податків, що необхідно буде сплачувати, починаючи з 2021 року. Це пов’язано із щорічним збільшенням розмірів мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Разом з тим, Державний бюджет України на 2021 рік ще не прийнято, а тому поки не можна встановити актуальні суми сплати податків.

 Крім того, певні позитивні аспекти можна навести через нещодавнє підписання Закону України №1072-ІХ Президентом. Так, Закон передбачає конкретні податкові стимули. Зокрема, списується податковий борг, якщо розмір такого боргу платника за всіма податками та зборами не перевищує 3 060 грн. Також платники єдиного податку І групи звільняються від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року. Крім того до 29.12.2021 року відстрочено погашення податкового боргу платників податків – фізичних осіб, зокрема самозайнятих осіб, що не перевищує 6 800 грн.

 Якщо у Вас виникли додаткові запитання – звертайтеся до юридичної компанії «Приходько та партнери», ми з радістю Вам допоможемо.

Розрахувати вартість допомоги:

1 питання

Вашою справою займалися інші юристи?

Так
Ні

2 питання

Ви знаходитесь в Києві чи Київській області?

Так
Ні

3 питання

Юридична допомога Вам потрібна терміново?

Так
Ні
20%
знижка
Якщо ми не
передзвонимо
протягом дня
Консультація
Юридична компанія
Залиште заявку на юридичну допомогу прямо зараз:
Найкращі юристи
Чесна ціна
Працюємо швидко
Онлайн / офлайн консультація