Оскарження рішення про депортацію

"Закон - те, що ми пояснюємо і те, чому слідуємо."

Лавренчук Марина Миколаївна
E-mail
lavrenchuk@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (093) 007-41-44

Юрист, магістр права, експерт у сфері міграційного права.

Зв'язатися зараз

Оскарження рішення про депортацію

Зв’язатися зі спеціалістом

+38 (093) 007-41-44

Найбільш суворим покаранням для іноземця є примусове видворення. Саме такий термін є коректним, оскільки терміну «депортація» в українському законодавстві немає. Прийняти рішення про примусове видворення особи уповноважені територіальні органи ДМС, органи СБУ, а також прикордонна служба. Таке рішення згадані органи державної влади вправі прийняти лише на підставі постанови суду (в рамках адміністративного судочинства), котра виноситься за їхнім позовом. Ця постанова може бути оскаржена. І тут вам стануть корисними послуги адвокатського бюро «Приходько та партнери».

У нашій команді – професійні фахівці з міграційного права, котрі точно знають, як допомогти клієнтам у різних ситуаціях. Оскарження рішення про депортацію – частий запит, з яким до нас звертаються.

 

Якими є підстави для примусового видворення іноземців та осіб без громадянства?

Отже, серед таких підстав є наступні:

  1. невиконання в установлені строки та без поважних причин рішення щодо примусового повернення;
  2. наявність обґрунтованих наслідків вважати, що особа ухилятиметься від виконання подібного рішення;
  3. відсутність в особи, прийнятої у відповідності до міжнародного договору про реадмісію, законних підстав для перебування на території України (або відсутність між Україною та іншою державою подібного договору);
  4. відсутність дій щодо виїзду в особи, щодо якої скасували рішення про дозвіл на імміграцію.

Коли рішення щодо скасування дозволу на імміграцію ухвалене, особа має виїхати протягом місяця з дня отримання його копії. Винятком є ситуація, коли особа оскаржує у судовому порядку рішення про скасування дозволу на імміграцію. В інших випадках може бути застосоване примусове видворення. Однак це не єдина санкція. Коли іноземця чи особу без громадянства видворять з України примусово, подальший в’їзд до нашої держави забороняється на 5 років.

Оскарження рішення про депортацію

Яким чином такі справи розглядаються у суді?

Адміністративні справи, які стосуються примусового видворення, суд розглядає за обов’язкової участі сторін. Розгляд має відбутися у 10-денний термін з дня подання позовної заяви. Щодо апеляційних скарг, то на їх подання передбачено 10-десятиденний строк з дня проголошення.

Варто знати те, що процес оскарження рішення про примусове повернення чи примусове видворення не зупиняє їх дію. Виняток – ситуація, коли суд у порядку забезпечення адміністративного позову зупиняє дію рішення суб’єкта владних повноважень за допомогою окремої ухвали. Таку ухвалу в негайному порядку надсилають до суб’єкта владних повноважень, котрий приймав чи ініціював рішення. Вона є обов’язковою для виконання.

Чим ми можемо Вам допомогти?

Якщо ви зіткнулися з цією проблемою або будь-якою іншою проблематикою, котра знаходиться в площині міграційного права, юристи адвокатського бюро «Приходько та партнери» з радістю вам допоможуть. Оскільки ця галузь права належить до сфери нашої компетенції, ми забезпечимо вам наступні переваги, надаючи свої послуги:

  • роботу на результат;
  • максимально детальне дослідження вашого кейсу, перш ніж діяти;
  • використання усіх доступних юридичних інструментів, аби ваша проблема в рамках правового поля була вирішена.

Наша команда надає послуги у кількох ключових напрямках. Зупинимося на них більш детально.

Консультування

Звернення до міграційного адвоката за консультацією економить масу зусиль і часу, адже в такій ситуації клієнту не потрібно самотужки займатися вивченням міграційного законодавства. Коли є проблематика, котра стосується примусового видворення, дуже важливо діяти швидко. Тож аби не втрачати дорогоцінний час на самостійне вивчення законодавства і розмежування потрібної для вас інформації від неактуальної, значно більш ефективним рішенням стане звернення до юриста. Так ви зорієнтуєтеся в наступних аспектах:

  1. перспективах розвитку своєї ситуації в правовому полі;
  2. шляхах впливу на цю ситуацію;
  3. правильному алгоритмі дій.

Для тих, хто хоче суттєвіше полегшити собі життя, варто розглянути наступний тип послуг.

 

Юридичний супровід і представництво у суді

Надаючи цю послугу, ми беремо на себе усі дії, котрі не вимагають вашої персональної присутності. У тому числі, ми здійснюємо представництво ваших інтересів у суді, коли потрібно оскаржити рішення про примусове видворення.

З огляду на те, що наші фахівці регулярно займаються супроводом таких кейсів, ми знаємо, як представити клієнтські інтереси ефективно та донести переконливо вашу позицію до суду. У дуже багатьох випадках рішення про депортацію підлягає успішному оскарженню. Тож не втрачайте цю можливість, якщо воно було прийнято щодо вас без достатньої обґрунтованості.

«Приходько та партнери» – це потужні експерти у царині міграційного права, а також у багатьох інших галузях юриспруденції. Звертайтеся, ми докладемо усіх потрібних фахових зусиль, щоб допомогти.

Розрахуйте вартість послуг

1 питання

Ви зараз знаходитесь в Україні?

Так
Ні

2 питання

Ви виконали рішення про примусове видворення?

Так
Ні

3 питання

Чи звертались Ви до державних органів для оскарження рішення про депортацію?

Так
Ні
E-mail
lavrenchuk@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (093) 007-41-44

Юрист, магістр права, експерт у сфері міграційного права.

Зв'язатися зараз

Наскільки стаття була корисною? Оцініть:

5

Кількість оцінок:

12

ТОП юристи, що займаються такими справами в Україні

Петрик Тетяна Олександрівна

Керівник практики міграційного права

Зв’язатися

Лавренчук Марина Миколаївна

Юрист

Зв’язатися
Як замовити послугу? Як ми працюємо?

Наша компанія надає послуги з міграційного права клієнтам вже більше 5 років. Ми зарекомендували себе як фахівці своєї справи, підтверджуючи цей статус виграними справами для клієнтів та ефективним представництвом інтересів клієнтів в державних органах України, про це свідчать численні відгуки про нас.

Ми надаємо послуги виключно по договору.

  • Заявка
  • Дзвінок юриста
    і визначення задач
  • Договір і оплата
  • Консультація,
    аналіз справи, робота спеціаліста
Яка ціна на консультацію та супровід адвоката?
Ціни на послуги з категорії "Міграційні послуги":
Найменування послугиЦіна, грнТерміни
Виїзд на постійне місце проживання від 20 000 грн 3 місяці
Посвідка на постійне проживання від 20 000 грн 15 робочих днів
Довідка про зняття з військового обліку від 8 000 грн 2 тижні
Посвідка на проживання від 8 000 грн 15 робочих днів
Посвідка на постійне проживання за інвестиції від 20 000 грн 15 робочих днів
Запрошення для іноземців від 600 грн 1 робочий день
Підтвердження громадянства України для дитини від 4 000 грн 10 робочих днів
Дозвіл на імміграцію в Україну від 12 000 грн 6 місяців
Отримати довідку про несудимість від 1 000 грн 10 робочих днів
Встановлення особи від 4 000 грн 1 місяць
Зняття заборони на в’їзд в Україну від 40 000 грн 1 місяць
Допомога в отриманні громадянства України від 60 000 грн 8 місяців
Дублікат свідоцтва про народження від 4 000 грн 1 робочий день
Депортація іноземців з України від 60 000 грн 3 місяці

від 2000 - до 500 000 грн Ціна актуальна на Вересень 2024

Скільки триває консультація адвоката з міграційного права?

Адвокат з міграційного права нашої компанії підходить до справ грунтовно тож можете бути впевнені, що на всі Ваші питання Ви отримаєте відповідь. Зазвичай консультація триває близько 1 години, але все індивідуально, тому якщо Ваша справа складна і на її аналіз та правовий висновок потрібно більше часу ніж 1 година, звичайно адвокат приділить максимум часу для повної та детальної консультації.

Чи можна отримати консультацію адвоката онлайн, якщо немає можливості приїхати в офіс?

Звичайно. Ми надаємо консультації як онлайн, так і в офісі. Онлайн консультація можлива будь-яким зручним для клієнта способом. Це може бути як відеодзвінок через зручний месенджер, так і формат відеоконференції.

Чи проводимо ми безкоштовні консультації?

Відповідь на це питання – ні. У нас немає безкоштовних консультацій. Якщо у Вас одне-два питання адвокат Вам підкаже звісно, але детальні консультації проводимо на платній основі.

Вам також може знадобитися:

20%
знижка
Якщо ми не
передзвонимо
протягом дня
Консультація
Юридична компанія
Залиште заявку на юридичну допомогу прямо зараз:
Найкращі юристи
Чесна ціна
Працюємо швидко
Онлайн / офлайн консультація

Міграційні послуги

Довідка про належність до громадянства УкраїниОформлення посвідки на постійне проживанняОформлення посвідки на тимчасове проживання в УкраїніШлюб з іноземцем за добуОскарження рішення про відмову у наданні статусу біженцяЗапит до Прикордонної служби про перетин кордонуПосвідка на проживання при купівлі нерухомості в УкраїніСкасування дозволу на імміграціюДозвіл на імміграцію в УкраїнуДепортація іноземців з УкраїниПідтвердження громадянства України для дитиниВіза в УкраїнуГромадянство України за інвестиціїЯк відмовитись від громадянства України?Консульська легалізаціяОтримання громадянства України для військовослужбовців-іноземцівМіграційний адвокатU4u для українцівПосвідка на постійне проживанняАдвокат в РумуніїПеретин кордону з інвалідомВіза в США B1/B2Довідка про зняття з військового облікуОтримати довідку про несудимістьДублікат свідоцтва про народженняПосвідка на проживанняКонсультація адвоката щодо перетину кордону в умовах воєнного стануІмміграція в СШАВстановлення особиЗАХИСТ ПРАВ ІНОЗЕМЦІВ В УКРАЇНІЗняття заборони на в’їзд в УкраїнуВідмова від громадянства УкраїниВиїзд на постійне місце проживанняПредставництво в міграційній службіСупроводження шлюбів з іноземцемОтримання посвідки на проживання в Україні за представництвомОскарження бездіяльності міграційної службиОтримання дозволу на проживання по навчаннюЮрист з міграційних питаньДозвіл на працевлаштуванняПосвідка на проживання для білорусівОтримати дозвіл на проживанняПосвідка на постійне проживання за інвестиціїПТП при покупці нерухомостіОтримання ІПН для іноземцяЗапрошення для іноземцівРеєстрація місця проживанняДопомога в отриманні громадянства України