Довідка про належність до громадянства України

"Закон - те, що ми пояснюємо і те, чому слідуємо."

Лавренчук Марина Миколаївна
E-mail
lavrenchuk@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (093) 007-41-44

Юрист, магістр права, експерт у сфері міграційного права.

Зв'язатися зараз

Довідка про належність до громадянства України

Зв’язатися зі спеціалістом

+38 (093) 007-41-44

Процедура встановлення належності до громадянства України передбачена для тих громадян, котрі вже визнаються такими у відповідності до статті 3 Закону України «Про громадянство України». Вона спрямована на тих осіб, які досі з якоїсь причини не мають паспорта громадянина. Якщо вас цікавить більш детальний механізм отримання довідки про приналежність до громадянства України, юристи адвокатського бюро «Приходько та партнери» готові про нього розповісти в рамках консультаційної роботи.

Також ми налаємо послуги з юридичного супроводу отримання такої довідки, оскільки ця послуга належить до нашої спеціалізації, а галузь міграційного права – до ключового фокусу практики.

 

Хто є громадянами України?

У відповідності до норм чинного законодавства, громадянами України є:

  1. усі громадяни колишнього СРСР, котрі станом на 24 серпня 1991 року постійно проживали на території нашої держави;
  2. ті особи, котрі станом на 13 листопада 1991 року проживали в Україні та не були громадянами інших держав;
  3. ті особи, котрі прибули до нашої держави на постійне проживання після 13 листопада 1991 року і яким у радянському паспорті було внесено напис про те, що вони є громадянами України (це стосується, у тому числі, неповнолітніх дітей, котрі прибули з ними, якщо батьки подали заяву про оформлення їхнім дітям належності до громадянства України);
  4. ті особи, котрі набули громадянство нашої держави відповідно до її законів та міжнародних договорів, до яких приєдналася Україна.

Розглянемо більш детально те, для яких категорій громадян передбачено оформлення належності до громадянства України. Йдеться про тих громадян колишнього СРСР, котрі не отримали паспорт громадянина України (у тому числі – паспорт для виїзду за кордон), і не мають у своєму радянському паспорті відмітки щодо прописки станом на 24 серпня 1991 року чи на 13 листопада 1991 року. В їх числі маються на увазі також:

  • особи, котрі проходили строкову військову службу, після чого лишилися проживати в Україні;
  • особи, котрі відбували покарання в місцях позбавлення волі та легально проживали на території тодішньої УРСР до того, як вирок суду набрав законної сили.

Також громадянами України визнаються особи, котрі за станом на 24 серпня 1991 року або на 13 листопада 1991 року не досягли повноліття, однак їх батьки належать до тих категорій, про які йшлося вище. Крім того, варто згадати про осіб, які за станом на 24 серпня 1991 року чи на 13 листопада 1991 року не були повнолітніми, проте виховувалися у державних закладах України, передбачених для дітей.

Ну і наостанок слід зазначити те, що громадянами України визнаються особи, які прибули сюди на постійне місце проживання після 13 листопада 1991 року, та яким було внесено напис «громадянин України» у тодішньому паспорті. Також це стосується їх неповнолітніх дітей, якщо батьки подали відповідну заяву.

Довідка про належність до громадянства України

Яким чином ми допомагаємо клієнтам?

Як вже зазначалося, галузь міграційного права належить до фокусу практики фахівців нашого адвокатського бюро. Тож ми добре знаємо, як допомогти клієнтам ефективно. Коли ви звертаєтеся за юридичною підтримкою до нас, у вас відпадає потреба в тому, щоб самотужки шукати у законах та підзаконних актах численні правові норми, котрі стосуються юридичного регулювання вашої ситуації. Фахівець з міграційного права допомагає розібратися в потрібному питанні швидше та орієнтує вас у тому, яким має бути алгоритм дій у тій чи іншій ситуації.

 

Якщо ж на якомусь із етапів виникають проблеми, юристи може запропонувати й інші послуги – наприклад, спрямування до уповноваженої державної установи адвокатського запиту з тією метою, аби дізнатися, як відбувається розгляд вашого питання, а також перевірити Вашу належність до громадянства України. З огляду на те, що чинне законодавство передбачає доволі стислі строки для відповіді на адвокатський запит, це дає нагоду пришвидшити юридичні процеси.

Отже, серед послуг, які ми надаємо в галузі міграційного права, є наступні:

  • Консультування. Знання, отримані під час консультацій, допомагають вам грамотно і ефективно діяти в правовому полі, аби вирішити свої питання.
  • Юридичний супровід. Ця послуга ще більш полегшує життя, адже усю необхідну роботу бере на себе юрист у кожному з процесів, котрий не вимагає вашої особистої присутності. Саме тому значна частина клієнтів обирає такий формат взаємодії як юридичний супровід «під ключ».
  • Представництво інтересів у суді. Якщо наш клієнт стикається зі штучними ускладненнями чи порушенням своїх прав, ми готові запропонувати представництво інтересів у судовій інстанції, адже воно є дуже дієвим інструментом впливу на ситуацію.

Коли ви звертаєтеся за допомогою до юристів адвокатського бюро «Приходько та партнери», ми знаємо, як вам максимально ефективно посприяти у вирішенні ваших юридичних питань. Наша команда звикла працювати на результат. Заповніть форму на сайті і наш юрист з Вами зв’яжеться найближчим часом.

Розрахуйте вартість послуг

1 питання

Ви народились на території України?

Так
Ні

2 питання

Ви колись отримували паспорт громадянина України?

Так
Ні

3 питання

Станом на 24 серпня 1991 року постійно проживали на території нашої держави?

Так
Ні
E-mail
lavrenchuk@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (093) 007-41-44

Юрист, магістр права, експерт у сфері міграційного права.

Зв'язатися зараз

Наскільки стаття була корисною? Оцініть:

5

Кількість оцінок:

12

ТОП юристи, що займаються такими справами в Україні

Петрик Тетяна Олександрівна

Керівник практики міграційного права

Зв’язатися

Лавренчук Марина Миколаївна

Юрист

Зв’язатися
Як замовити послугу? Як ми працюємо?

Наша компанія надає послуги з міграційного права клієнтам вже більше 5 років. Ми зарекомендували себе як фахівці своєї справи, підтверджуючи цей статус виграними справами для клієнтів та ефективним представництвом інтересів клієнтів в державних органах України, про це свідчать численні відгуки про нас.

Ми надаємо послуги виключно по договору.

  • Заявка
  • Дзвінок юриста
    і визначення задач
  • Договір і оплата
  • Консультація,
    аналіз справи, робота спеціаліста
Яка ціна на консультацію та супровід адвоката?
Ціни на послуги з категорії "Міграційні послуги":
Найменування послугиЦіна, грнТерміни
Виїзд на постійне місце проживання від 20 000 грн 3 місяці
Посвідка на постійне проживання від 20 000 грн 15 робочих днів
Довідка про зняття з військового обліку від 8 000 грн 2 тижні
Посвідка на проживання від 8 000 грн 15 робочих днів
Посвідка на постійне проживання за інвестиції від 20 000 грн 15 робочих днів
Запрошення для іноземців від 600 грн 1 робочий день
Підтвердження громадянства України для дитини від 4 000 грн 10 робочих днів
Дозвіл на імміграцію в Україну від 12 000 грн 6 місяців
Отримати довідку про несудимість від 1 000 грн 10 робочих днів
Встановлення особи від 4 000 грн 1 місяць
Зняття заборони на в’їзд в Україну від 40 000 грн 1 місяць
Допомога в отриманні громадянства України від 60 000 грн 8 місяців
Дублікат свідоцтва про народження від 4 000 грн 1 робочий день
Депортація іноземців з України від 60 000 грн 3 місяці

від 2000 - до 500 000 грн Ціна актуальна на Вересень 2024

Скільки триває консультація адвоката з міграційного права?

Адвокат з міграційного права нашої компанії підходить до справ грунтовно тож можете бути впевнені, що на всі Ваші питання Ви отримаєте відповідь. Зазвичай консультація триває близько 1 години, але все індивідуально, тому якщо Ваша справа складна і на її аналіз та правовий висновок потрібно більше часу ніж 1 година, звичайно адвокат приділить максимум часу для повної та детальної консультації.

Чи можна отримати консультацію адвоката онлайн, якщо немає можливості приїхати в офіс?

Звичайно. Ми надаємо консультації як онлайн, так і в офісі. Онлайн консультація можлива будь-яким зручним для клієнта способом. Це може бути як відеодзвінок через зручний месенджер, так і формат відеоконференції.

Чи проводимо ми безкоштовні консультації?

Відповідь на це питання – ні. У нас немає безкоштовних консультацій. Якщо у Вас одне-два питання адвокат Вам підкаже звісно, але детальні консультації проводимо на платній основі.

Вам також може знадобитися:

20%
знижка
Якщо ми не
передзвонимо
протягом дня
Консультація
Юридична компанія
Залиште заявку на юридичну допомогу прямо зараз:
Найкращі юристи
Чесна ціна
Працюємо швидко
Онлайн / офлайн консультація

Міграційні послуги

Оскарження рішення про депортаціюОформлення посвідки на постійне проживанняОформлення посвідки на тимчасове проживання в УкраїніШлюб з іноземцем за добуОскарження рішення про відмову у наданні статусу біженцяЗапит до Прикордонної служби про перетин кордонуПосвідка на проживання при купівлі нерухомості в УкраїніСкасування дозволу на імміграціюДозвіл на імміграцію в УкраїнуДепортація іноземців з УкраїниПідтвердження громадянства України для дитиниВіза в УкраїнуГромадянство України за інвестиціїЯк відмовитись від громадянства України?Консульська легалізаціяОтримання громадянства України для військовослужбовців-іноземцівМіграційний адвокатU4u для українцівПосвідка на постійне проживанняАдвокат в РумуніїПеретин кордону з інвалідомВіза в США B1/B2Довідка про зняття з військового облікуОтримати довідку про несудимістьДублікат свідоцтва про народженняПосвідка на проживанняКонсультація адвоката щодо перетину кордону в умовах воєнного стануІмміграція в СШАВстановлення особиЗАХИСТ ПРАВ ІНОЗЕМЦІВ В УКРАЇНІЗняття заборони на в’їзд в УкраїнуВідмова від громадянства УкраїниВиїзд на постійне місце проживанняПредставництво в міграційній службіСупроводження шлюбів з іноземцемОтримання посвідки на проживання в Україні за представництвомОскарження бездіяльності міграційної службиОтримання дозволу на проживання по навчаннюЮрист з міграційних питаньДозвіл на працевлаштуванняПосвідка на проживання для білорусівОтримати дозвіл на проживанняПосвідка на постійне проживання за інвестиціїПТП при покупці нерухомостіОтримання ІПН для іноземцяЗапрошення для іноземцівРеєстрація місця проживанняДопомога в отриманні громадянства України