Фото: Відмова у призначенні пенсії

"Кожна людина має моральну нагоду захищати свої права".

Чмона Альона Олександрівна
E-mail
chmona@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (073) 007-44-31

Експерт в галузі цивільних пенсій, перерахунку пенсій силових структур та військового права.

Зв'язатися зараз

Відмова у призначенні пенсії

Час прочитання: 3 хв.

Коли настає момент оформлення пенсії, потрібно звертатися до відповідного територіального управління Пенсійного фонду. Протягом 10 днів з моменту, коли надійшла ваша заява, цей орган має прийняти позитивне чи негативне рішення. Так ось, часто рішення буває саме негативним, причому – з формальним вказуванням тих причин, котрі не мають місця на практиці. Розглянемо це більш детально, а ще – торкнемося того, чим можуть стати корисними послуги адвокатського бюро «Приходько та партнери».

 

Фото: Відмова у призначенні пенсіїЧому Пенсійний фонд України відмовляє в оформленні пенсії?

Отож, найбільш поширеними причинами стають:

  • Відсутність стажу. В такому випадку потрібно доводити його наявність або ж – право на те, щоб стаж на окремих посадах був зарахований на пільгових умовах. Наприклад, для військовослужбовців це може бути пільгова вислуга років, коли місяць рахується за три у зв’язку з участю в бойових діях.
  • Недоліки у заповненні трудової книжки. Приміром, це може бути нечіткий почерк та складність у тому, аби розібрати написане.
  • Робота в інших країнах. Це доволі розповсюджене питання, котре ще більше актуалізувалося в умовах війни.
  • Питання щодо атестації робочих місць. Це теж досить поширена причина, коли чиновники ПФ мають необґрунтовані претензії, котрі перекладаються на відповідальність самого пенсіонера.
  • Відсутність уточнюючих документів, котрі могли б підтвердити пільговий стаж роботи, або інформацію про те, що людина працювала у шкідливих умовах. Друге стосується тих, хто претендує на пільгову пенсію за Списками № 1 та № 2.
  • Неточності в документах. Приміром, є розбіжності в написанні прізвища та імені у трудовій книжці й паспорті. У такому випадку представники ПФ можуть вважати, що трудова книжка належить іншій людині. Відповідно – в оформленні пенсії відмовлять.
  • Видання довідки про стаж роботи на територіях, котрі є тимчасово непідконтрольними Україні. У такій ситуації виникає питання про чинність документів, котрі видані представниками квазідержавних утворень.
  • Відсутність у документах віку. Це може бути характерно для осіб, котрі мають право на призначення пільгової пенсії за Списками № 1 та № 2.

Можуть також бути інші причини, однак ці є найбільш поширеними.

Фото: Відмова у призначенні пенсії

Фото: Відмова у призначенні пенсіїЩо робити, якщо Вам відмовили в оформленні пенсії?

Найбільш дієвим способом поновлення порушеного права є оскарження рішення про відмову у призначенні пенсії. Варто обрати варіант оскарження в судовому порядку, оскільки взаємодія з самим Пенсійним фондом напряму показує те, що це не є ефективний метод впливу. До суду можна звернутися не пізніше 6 місяців з того дня, коли особа дізналася чи повинна була дізнатися, що її право порушується.

 

Фото: Відмова у призначенні пенсіїЧому варто обрати нас?

Фахівці адвокатського бюро «Приходько та партнери» звикли працювати на результат. Ми не спиняємося на півдорозі та робимо усе необхідне, щоб захистити ваші інтереси, і щоб Пенсійний фонд призначив вам пенсію. З практики ми добре знаємо, наскільки часто Пенсійний фонд порушує права пенсіонерів, котрі мав би підтримувати та сприяти у їхній реалізації.

Але, замість того, щоб жалкувати за несправдженими очікуваннями про справедливість, ми знаємо, як її відновити у дієвий спосіб. Тож з радістю допоможемо в цьому вам. Заповніть форму на нашому сайті і наш юрист Вам зателефонує.

Розрахувати вартість допомоги:

1 питання

Вашою справою займалися інші юристи?

Так
Ні

2 питання

Ви знаходитесь в Києві чи Київській області?

Так
Ні

3 питання

Юридична допомога Вам потрібна терміново?

Так
Ні
E-mail
chmona@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (073) 007-44-31

Експерт в галузі цивільних пенсій, перерахунку пенсій силових структур та військового права.

Зв'язатися зараз
Наскільки стаття була корисною? Оцініть:

5

Кількість оцінок:

12

20%
знижка
Якщо ми не
передзвонимо
протягом дня
Консультація
Юридична компанія
Залиште заявку на юридичну допомогу прямо зараз:
Найкращі юристи
Чесна ціна
Працюємо швидко
Онлайн / офлайн консультація