Фото: Невиплата військовому розрахункових при звільненні

"Незнання закону не слугує виправданням".

Бродюк Артем Ігорович
E-mail
brodiuk@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (073) 007-44-46

Спеціалізується на консультаціях з питань військового (мобілізаційного) права, надання супроводу під час отримання відстрочки, підготовка необхідних документів (заяви, скарги, запити) для надання відстрочки, оскарження рішення ВЛК (підготовка скарги до ЦВЛК та позову до суду), підготовка необхідних документів та супровід для військовослужбовців з питань звільнення з військової служби.

Зв'язатися зараз

Невиплата військовому розрахункових при звільненні

Час прочитання: 2 хв.

Зв’язатися зі спеціалістом

+38 (073) 007-44-46

Немаловажливим питанням при звільненні військовослужбовця є питання виплати всього грошового забезпечення військовому за час служби. Оскільки згідно з п.242 Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ "Особа звільнена з військової служби на день виключення зі списків особового складу військової частини має бути повністю забезпечена грошовим, продовольчим і речовим забезпеченням". Військовий може витребувати, щоб його не виключали зі списків особового складу його частини.

Проте, на практиці не завжди все так гладко виходить, як би того хотілося. Оскільки відсутня належна кількість нормативно-правових актів, які б могли повноцінно врегульовувати всі ці питання виплат при звільненні. На разі на законодавчому рівні ці питання врегульовані лише розділ ХХХІІ Наказу Міністерства Оборони України від 07.06.2018 року №260 та п.2 ст.15 Закону України ''Про соціальний та правовий захист військовослужбовців ''. До списку гарантованих виплат військовослужбовцю при звільненню належать :

  • Одноразова грошова допомога ( так звана ОГД);
  • Компенсація за неотримане речове майно;
  • Матеріальна допомога для вирішення матеріально побутових питань за рік;
  • Компенсація за невикористані дні щорічної основної відпустки;
  • Грошова допомога для оздоровлення ( оздоровчі);
  • Грошова компенсація за невикористані дні додаткової відпустки.

Проте на практиці доволі рідко, військовослужбовцям одразу виплачують весь ‘’пакет’’ грошової компенсації. Натомість, виплачують загальну суму, яка є недостатньою, неповною та необгрунтованою. Також на разі, відсутні нормативно-правові акти, які б регулювали процедуру виплат грошового забезпечення військовим за термін затримки. Відповідно командування військових частин доволі часто використовують цю прогалину в законодавстві і ігнорують належний порядок виплат і виплати військовослужбовцям при звільненні в цілому.

В такому випадку, слід звертатись за кваліфікованою юридичною допомогою для отримання заслужених виплат від військової частини. Розберемо на реальному прикладі нашої компанії, які є механізми вирішення цих проблем. Клієнту військовослужбовцю була виплачена сума у розмірі 5 000 грн при звільненні, без будь-яких пояснень, аргументації та підтверджень, що це вся сума компенсацій по всім пунктам при звільненні. Відповідно, не було зрозуміло, як сформувалась така сума і чи були проведенні виплати при звільненні по всім шести пунктам зазначеним у цій статті вище. Юристи нашої компанії склали адвокатський запит безпосередньо до військової частини та паралельно до Генерального Штабу Збройних Сил України посилаючись на розділ ХХХІІ Наказу Міністерства Оборони України від 07.06.2018 року №260 та п.2 ст.15 Закону України ''Про соціальний та правовий захист військовослужбовців". З проханням чітко надати документи та підтвердження того, що конкретний військовослужбовець має отримати таку суму за всі передбачені виплати при звільненні. Відповідно, надійшли офіційні розрахунки, з яких випливало, що військовослужбовцю передбачена сума значно більша за ту, що була виплачена. На цій підставі наші юристи подали черговий адвокатський запит на військову частину з проханням провести всі належні виплати клієнту, після чого він їх отримав.

 

Отже, якщо Вам необхідна кваліфікована юридична допомога з питань отримання виплат, можете звертатись до юристів нашої компанії - Ви отримаєте компетентну консультацію та розуміння як діятив такій ситуації.

Розрахувати вартість допомоги:

1 питання

Вашою справою займалися інші юристи?

Так
Ні

2 питання

Ви знаходитесь в Києві чи Київській області?

Так
Ні

3 питання

Юридична допомога Вам потрібна терміново?

Так
Ні
E-mail
brodiuk@prikhodko.com.ua
Номери телефонів
+38 (073) 007-44-46

Спеціалізується на консультаціях з питань військового (мобілізаційного) права, надання супроводу під час отримання відстрочки, підготовка необхідних документів (заяви, скарги, запити) для надання відстрочки, оскарження рішення ВЛК (підготовка скарги до ЦВЛК та позову до суду), підготовка необхідних документів та супровід для військовослужбовців з питань звільнення з військової служби.

Зв'язатися зараз

Наскільки стаття була корисною? Оцініть:

5

Кількість оцінок:

12

20%
знижка
Якщо ми не
передзвонимо
протягом дня
Консультація
Юридична компанія
Залиште заявку на юридичну допомогу прямо зараз:
Найкращі юристи
Чесна ціна
Працюємо швидко
Онлайн / офлайн консультація